Login
€0,00
Geen producten in uw winkelwagen.
Close

Sieraad laten maken

Wilt u een speciaal sieraad laten maken, dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Ambachtelijk uw sieraad laten maken

Als goudsmid ben ik veelal bezig met het ambachtelijk vervaardigen van gouden of zilveren sieraden. Misschien heeft u al een mooi ontwerp in gedachte, of heeft u er een plaatje, een foto of een tekening van gemaakt. Samen kunnen we dan bespreken hoe dit tot een echt sieraad kan worden gemaakt. We hebben het dan bijvoorbeeld over het te gebruiken materiaal (goud of zilver ), de dikte, breedte, bolling en afwerking, alles komt ter sprake.


Een sieraad ontwerpen

Maar wacht. Wellicht heeft u geen mooie tekening of foto van wat u wilt laten maken. Dan zal ik ontwerpen of schetsen maken, waar u dan uit kunt kiezen.

Mijn vragen aan u voor een passend ontwerp of schets zijn

  • Houd u van een strak recht sieraad of juist van vloeiend en organisch?
  • Is er misschien een lievelingskleur dat verwerkt kan worden in het sieraad?
  • Is het een ring, een hangertje, een armband?
  • Wordt er een naam of een symbool in verwerkt?
  • Komt er een edelsteen (of edelstenen) in en zo ja, welke soort edelsteen?

Dit zijn misschien vragen waar u niet 1, 2, 3 op kunt antwoorden. Toch lukt het iedere keer weer om in een gesprek met de klant een uitgangspunt te vinden voor een mooi ontwerp. Bij alle ontwerpen staan ook altijd de prijzen vermeldt zodat u precies weet waar u op kunt rekenen.

En de kosten voor het laten maken van ontwerpen of schets? Die zijn er niet! Het bespreken van dit soort zaken en het maken van tekeningen is gratis en geheel vrijblijvend. En mocht het zo zijn dat u de gemaakt ontwerpen niet mooi vind, dan kan ik altijd nog een nieuwe maken.

Regelmatig krijg ik ook de vraag of ik oude ringen of een ander sieraad van de klant, kan gebruiken voor een nieuw sieraad. Het antwoord hierop is: Ja.

Als u een bestaand sieraad laat verwerken kan ik dit:

A. omsmelten en er iets nieuws van maken
B. in tact laten en er iets aan toevoegen
C. gedeeltelijk in tact laten (bijvoorbeeld de gravure van een trouwring ) en er iets anders van maken.

Een sieraad laten maken van oude sieraden geeft in veel gevallen het nieuwe sieraad meteen een meerwaarde, een emotionele lading. Het oude komt terug in het nieuwe. En dit wordt vrijwel altijd zeer op prijs gesteld.


Walter van Beek

Mijn opleiding heb ik genoten aan “De Vakschool voor Goudsmeden” te Amsterdam. Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring als goudsmid.

Als stagebegeleider heb ik reeds vier leerlingen van de vakschool voor goudsmeden met succes mogen begeleiden.